Реализован округли сто са темом: „Улога директора у процесу стручног усавршавања наставника у образовном систему републике Србије“

436

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Центар за стручно усавршавање Крушевац организовао је 21.12.2017. године округли сто са темом: „Улога директора у процесу стручног усавршавања наставника у образовном систему републике Србије“. У уводном излагању, Ненад Станојевић, директор Центра истакао је да су активности установе усмерене на јачање компетенција запослених у васпитно-образовним установама, њихов континуирани професионални развој, који као крајњи циљ има унапређивање квалитета образовно-васпитног рада, зарад бољих образовних постигнућа ученика.

Навео је да се Понуда семинара креира у складу са потребама за стручним усавршавањем исказаним у личним Плановима професионалног развоја наставника, васпитача, стручних сарадника и директора и да су они основ за планирање активности и месечних понуда програма стручног усавршавања. На овај начин програми стручног усавршавања постају доступни свим заинтересованим корисницима. У том сегменту акцентована је сарадња са директорима школа и Тимовима за стручно усавршавање како би усавршавање наставника било у функцији развоја школа.

Златко Грушановић, директор Завода за унапређивање образовања и васпитања говорио је о структури Завода, његовим Центрима, Секторима и надлежостима које обављају. Посебно је указао на значај Центра за професионални развој запослених у образовању, у оквиру којег функционише Сектор за стручно усавршавање и напредовање који највише сарађује са Цетрима за стручно усавршавање на унапређивању система сталног стручног усавршавања и професионалног развоја запослених у предшколском, основном и средњем образовању, одобравању програма сталног стручног усавршавања и праћењу реализације одобрених програма.

Милибор Саковић, председник УО Заједнице економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа и Младен Стевановић, члан Друштва директора школа Србије представили су Друштво директора школа Србије, значај и начин функционисања. Овом приликом упућен је позив присутним директорима школа Расинског управног округа да се прикључе овој организацији.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.