РАДИОНИЦА “ИЗГРАДЊА РЕГИОНАЛНЕ on-line ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ ЗАСНОВАНО НА РАДУ“ у оквиру SEEVet мреже VET центара Југоисточне Европе

306

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

28. и 29.новембра 2017.године, у Бечу је одржана радионица “ИЗГРАДЊА РЕГИОНАЛНЕ on-line ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ ЗАСНОВАНО НА РАДУ“ у организацији ERI SEE и KulturKontakta Аустрије. На радионици су учествовали представници центара за стручно образовање и привредних комора из Србије, Албаније, БиХ, Хрватске, Македоније, Молдавије, Црне Горе и Косова*, као и представници KulturKontakta Аустрије и ETF. Завод за унапређивање образовања и васпитања су представљали Гојко Бановић и Љиљана Филиповић.

Први део радионице, 28.11.2017.год., је протекао у представљању начина организовања практичне наставе у земљама учесницама радионице. Посебан нагласак је стављен на примере начина обављања праксе у дуалном систему образовања. Представнике осталих земаља нарочито су интересовала поједина решења у Закону о дуалном образовању Републике Србије.

Други део је протекао у раду по групама, где су земље које су радиле заједно у групи (по две земље) мапирале постојећа докумената по различитим форматима, затим недостатке, потребе и изазове. На крају овог дела, на основу рада у групама, идентификована су потенцијална поља регионалне размене и сарадње.

Другог дана, 29.новембра 2017.год., радило се на осмишљавању концепта и структуре  регионалне платформе за учење кроз рад: сврхе, структуре, врсте докумената који би били део ове базе , приступ бази, циљне групе, администрирање…

Такође, донета је одлука да се избор председавајућег SEEVet мреже изврши до краја марта 2018.год.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.